Η φθορά Μητσοτάκη και τι θα κάνει γι’ αυτό

Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 16:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Όλο και περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη βιώνει φθορές. Όλοι συμφωνούν βέβαια ότι παρά την φθορά δεν κινδυνεύει η πρώτη θέση και οι διψήφιες διαφορές, ωστόσο, υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα: Που οφείλεται αυτή η φθορά; 

Φαίνεται ότι η όποια φθορά έχει ως έναρξη, τις φωτιές του καλοκαιριού. Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο πρωθυπουργός ενώ πέτυχε έναν θρίαμβο (κανείς νεκρός και μεταφορές χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους στις πρωτοφανείς κλιματικές καταστροφές), μίλησε για έναν πήχη που πέρασε από κάτω (;) και ζήτησε και συγγνώμη. Ακόμα δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί το έκανε, δεν έχει καμία λογική.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το λάθος με ανασχηματισμό που έμοιαζε με στροφή προς τα δεξιά (π.χ. ήρθε ο Πλεύρης, έφυγε ο Χρυσοχοίδης) ενώ τέλος ένα κρίσιμο ποσοστό κεντρώων πολιτών είδε να διακόπτονται οι μεταρρυθμίσεις με κυριότερη ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. 

Μοιάζει λοιπόν - και είναι - σαν ο κ. Μητσοτάκης να διέκοψε συμπεριφορές που του έδωσαν μεγάλες εκλογικές νίκες και υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Ποια είναι αυτά; Η αδιαφορία του για το πολιτικό κόστος και οι ταχύτατες αλλαγές σε ότι εξήγγειλε. 

Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τυχαίος πολιτικός. Γνωρίζει την φθορά, και ξέρει πως θα την ανατρέψει. Ανήμερα των Φώτων στο διάγγελμα του είπε: "Μας έχουν περικυκλώσει μεγάλα προβλήματα, τα καλύτερα όμως είναι μπροστά μας". Τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός; Ότι όταν η πανδημία γίνει διαχειρίσιμη και η ακρίβεια ξεφουσκώσει, τότε θα μπορέσει να δώσει στους πολίτες αυτά που δεν μπορεί τώρα να υλοποιήσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα κάνει εκλογές την Άνοιξη του 2023. Έχοντας πίσω του ότι βασανίζει σήμερα την ελληνική κοινωνία, θα περιγράψει μια νέα σωρεία αλλαγών που θα τον ισχυροποιήσει εκ νέου. Ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιστεί, η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποφέρει. Λέγεται πολιτικό σύστημα. Επ αυτού αύριο.