Σπουδαίος γίνεσαι μόνο με σκληρή δουλειά

Τετάρτη, 16 Δεκέμβριος 2020 18:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Την ώρα που η Walt Disney ετοιμάζεται να γυρίσει ταινία τη ζωή του (από τα πεζοδρόμια της Πατησίων στο NBA), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μόλις στα 24 του χρόνια, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του με τους Μπακς αντί 228,2 εκατομμυρίων δολαρίων και εγγυημένα 256 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα έξι χρόνια.
 
Πρόκειται για το υψηλότερο συμβόλαιο όλων των εποχών στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ωστόσο, κανείς δεν του χάρισε ούτε ένα δολάριο. Όταν υπέγραφε αυτό το συμβόλαιο, υπέγραφε τους κόπους του.
 
Σε ένα βιντεάκι που η Walt Disney κυκλοφόρησε ατύπως, δείχνει τον Αντετοκούνμπο πως ήταν σωματικά όταν έφτασε στο Μιλγουόκι. Ένα αδύνατο ψηλόλιγνο παιδί. Αμέσως η εικόνα αλλάζει και βλέπουμε τον Αντετοκούνμπο σήμερα: Ένας υπεραθλητής γεμάτος μυς και με ένα σώμα εκπληκτικής αρμονίας.
 
Μετρώντας το σώμα και τις επιδόσεις του το Sports Science του ESPN κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαθέτει απίστευτα σωματικά προσόντα που τον καθιστούν κορυφαίο στο NBA.
 
Πώς όμως, αυτό το παιδί που τριγύριζε στην Πατησίων πουλώντας μικροπράγματα έχει σήμερα απολαβές 5 εκ. δολαρίων το μήνα; Ο ίδιος το κατάφερε, φτιάχνοντας το σώμα του και βελτιώνοντας τις επιδόσεις του.
 
Ξεκίνησε από το ίδιο το "θέλω" του όταν στην κάμερα το αδύνατο αυτό παιδί που είχε συκώτι 70χρονου από την κακή διατροφή δήλωνε: "Το όνειρό μου είναι να παίξω NBA". Και συνεχίστηκε από την αδιανόητα σκληρή πολύωρη καθημερινή δουλειά στο γυμναστήριο. Ακόμα και 10 ώρες την ημέρα.
 
Ο Αντετοκούνμπο είναι μια φοβερή προσωπικότητα που αποδεικνύει ότι σε μεγάλο βαθμό σπουδαίος γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Αλλά ακόμα κι αν γεννηθείς για να γίνεις σπουδαίος, πρέπει να δουλέψεις σκληρά σε όλα τα επίπεδα. Διαφορετικά θα μείνεις μέτριος, συνηθισμένος.
 
Ακόμα και σήμερα που είναι εκατομμυριούχος, αν διαπιστώσει ότι το μικρό του δαχτυλάκι υπολείπεται των υπολοίπων θα το γυμνάζει κάθε μέρα επί ώρες για να το φέρει στη σωστή κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia