Παραμυθιών γωνία: Πανδημία μη εμπιστοσύνης

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 12:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο μέγας Άδης στεναγμοίς και γόοις πλουτίζεται.
Σοφοκλής

Είναι ίσως η πρώτη φορά που όλοι έχουμε δίκιο! Όσοι πιστεύουμε στην πανδημία του κορωνοϊού και όσοι δεν πιστεύουμε.

Το αόρατο τέρας ήρθε για να αποδείξει την υπαρξιακή και νοητική μας ανεπάρκεια.

Οι ηγέτες του κόσμου με αλλοπρόσαλλες και εξωφρενικές αποφάσεις, για άλλη μια φορά, ασκούν τη γνωστή στρατηγική του διχασμού για να επιβιώσουν πολιτικά. Βρίσκουν ευκαιρία και σ’ ένα τέτοιο καίριο ζήτημα, ζωής και θανάτου, να μας οδηγήσουν πρώτα απ’ όλα στον πνευματικό θάνατο.

Με σηκωμένο το δάχτυλο δείχνουν ως υπαίτιους όλων των δεινών, προσωπικά εμάς και αποποιούνται κάθε ευθύνη. Υπογραμμίζουν και επιβάλλουν πρόστιμα στην ατομική μας ευθύνη.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα του φόβου και των απειλών μας οδηγούν στις οθόνες για πληροφόρηση, που και αυτές παρουσιάζουν τις ειδήσεις με κατακλυσμιαία τρομολαγνεία, καταπώς συμφέρει κάθε φορά.

Άλλες φορές διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και άλλες αποκρύπτουν ειδήσεις. Έτσι το διαδίκτυο, που ο καθένας γράφει ό,τι του κατεβεί, γίνεται σημείο αναφοράς και αναζήτησης συνωμοσιών.

Τι να πιστέψεις;

Μείναμε σε ομηρία πέντε μήνες για να ’ρθει ο Ιούλιος του τουρισμού και να ισοπεδωθεί κάθε μέτρο.

Για να γεμίζουν τα καραβάκια των νησιών τουρίστες χωρίς κανένα μέτρο.

Για να κλείνουν καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια στις δώδεκα και εν συνεχεία να γίνεται μέχρι πρωίας, το «έλα να μη δεις» στα μπαρ των ξενοδοχείων και στις πισίνες τους.

Για να μη φοράνε μάσκα οι κράχτες των μαγαζιών και να τραβομαλλάνε τους τουρίστες. Ο νόμος περί άγρας πελατών ισχύει; Αλλά με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;

Γιατί δεν έδιναν τα χρήματα για τις μάσκες των μαθητών, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να τα διαχειριστούν γονείς και κηδεμόνες, όπως προέτρεπε και ο Στέφανος Μάνος; Γιατί προτίμησαν (με ποιες διαδικασίες) να παραγγείλουν τέντες αντί για μάσκες που θα τις πληρώσουν τα γνωστά κορόιδα;

Όπως ισχυρίζεται ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας αν όλοι τηρούσαμε τα μέτρα για δεκατέσσερις ημέρες η πανδημία θα τελείωνε. Γιατί δε μας κλείνουν άλλες δεκατέσσερις ημέρες όλους σε καραντίνα να τελειώνει η πανδημία; Μήπως πρέπει πρώτα να τελειώσει ο τουρισμός;

Γιατί τα πολιτικά κόμματα δεν ομονοούν ούτε για ένα τόσο καίριο ζήτημα;

Ωστόσο οι εντατικές γεμίζουν και ο Άδης πλουτίζεται καθημερινά με νέες αφίξεις λόγω πανδημίας.

Τι να πιστέψουμε;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος