Οι Άγιοι Βαλεντίνοι και τα δώρα τους

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας… | Λαοκόων

Παρασκευή, 08 Φεβρουάριος 2019 20:07 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τι συγκυρία και η φετινή; Αγίου Βαλεντίνου και η αγάπη, ο έρως, η συμπάθεια έχουν κτυπήσει για τα καλά την πόρτα του κάθε σπιτιού. Ουδείς μπορεί να έχει παράπονο εκτός και αν είναι κουφός ή αόμματος.
Μα κι αν είναι, να η μεγάλη ευκαιρία να… επιδοτηθεί. Η παγκόσμια αυτή εορτή είναι η μεγάλη πολιτική και κοινωνική ευκαιρία που όλοι αναζητούν.
Παραμονές εκλογών και επάνω ακριβώς στην διαμόρφωση των ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών, ρέει παντού άφθονη αγάπη.
Οι μέχρι τώρα υποψήφιοι «ντύνονται» Άγιοι Βαλεντίνοι και καταθέτουν με κάθε τρόπο την αγάπη τους στο υποψήφιο… θύμα, μέσω μειδιάματος.
Φανερά, κακός λόγος δεν λέγεται για κανέναν. Όλοι τιμούν τους πάντες. Όλοι είναι συνεργάσιμοι και κυρίως συγκαταβατικοί. Ακούν, βλέπουν, νοιώθουν, αισθάνονται, σκέφτονται μέχρι που… και λυπούνται.
Δεν υπάρχει πρόβλημα άλυτο, αφού και ικανοί είναι και την πολιτική βούληση διαθέτουν.
Τα δώρα τους δε πλούσια, αναλόγως των αναγκών, και υλοποιήσιμα την Δευτέρα. Την άλλη ημέρα των εκλογών. Αρκεί να τους στηρίξουμε εμείς και το σόι μας. Γιατί τα δώρα έχουν να κάνουν και με το σόι. Όσο μεγαλύτερο τόσο μεγαλύτερα.
Έτσι λοιπόν, αυτήν την Αγία ημέρα, θα κλείσουν και καλύτερες (ψεύτικες) συμφωνίες πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Όλοι θα ορκιστούν για την τήρησή τους στον… Άγιο Βαλεντίνο.
Τα δώρα θα είναι ποικίλα. Διορισμοί, καρέκλες, οικονομική υποστήριξη αγάπης αναλόγως του σογιού, μεταθέσεις, δωρεάν κάρτες κινητής τηλεφωνίας, και οπωσδήποτε επιχορηγήσεις σε κωφούς ή αόμματους. Ίσως και σύνταξη σε λίγο κωφούς μα καθόλου αόμματους. Επίσης: εγώ θα κάνω τα εισιτήρια να φύγει το παιδάκι σας για εξωτερικό, έμαθα ότι έχει κάποιος σκεφτεί να τάζει. Αν εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία θα αλλάξει η ζωή μας! Το υπόσχονται όλοι.
Τέτοια μέρα απαγορεύεται το… κλαφτό. Για παράδειγμα: έχω τρία παιδάκια να θρέψω ψήφισέ με να γίνω σύμβουλος και δεν θα σε ξεχάσω. Ή μόλις χώρισα και δεν έχω δουλειά ψήφισέ με και μόλις παντρευτώ σαν σύμβουλος, με κάποιον που το φυσάει… θα σε πάρω να μου καθαρίζεις. Τα τελευταία παραδείγματα μπορούν να εφαρμοστούν Μεγάλη Παρασκευή.
Τέλος πάντων ανσυμφωνήσετε με τα υλικά δώρα φροντίστε να τα λάβετε αυθημερόν.
Γιατί; Του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία φορά το χρόνο και οι εκλογές κάθε τέσσερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα