Και οι εταίροι μας νικήθηκαν...

Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2019 20:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Συνήθως έτσι γίνεται. Για να μάθεις πρέπει να πληρώσεις. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, δεν μας είχαν σπουδάσει και χρειάστηκε να πληρώσουν πάνω από 300 δισ. ευρώ για να μας μάθουν. Και τι έμαθαν; Αυτό που πρώτος είπε ο κ Σόιμπλε: ότι την Ελλάδα δεν την καταστρέφουν οι πολίτες της, αλλά οι πολιτικοί μέσα από το κομματικό - πελατειακό κράτος.
Τώρα οι Ευρωπαίοι εταίροι ξέρουν. Η Ελλάδα είναι αδιόρθωτη και ανυπόληπτη, δεν θέλει ούτε ίσως μπορεί να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα οπότε κάνουν ότι δεν βλέπουν πως καταστρεφόμαστε ξανά.
Τι να πούν στους πολίτες τους; Ότι μας έδωσαν 300 δισ. ευρώ για να προσλαμβάνουν οι πολιτικοί κι άλλους δημόσιους υπαλλήλους, την ώρα που η οικονομία είναι σε χειρότερη θέση από το 2010 έτος αρχής των μνημονίων;
Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δεν θυμίζει τις ευτελισμένες κομματικές εφημερίδες της Ελλάδας γι αυτό και με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα γράφει την αλήθεια: "... Ο Τσίπρας έχει εξαγγείλει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό το σύστημα πελατειακών σχέσεων, που θεωρείται μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους".
Και εξηγεί γιατί η Μέρκελ θα κάνει ότι δεν βλέπει ότι η νυν κυβέρνηση γυρίζει τη χώρα πίσω: "... Η Μέρκελ αξιολογεί πρωτίστως τον συμβιβασμό με τα Σκόπιααπό τον οποίο η Δύση ελπίζει να επέλθει σταθεροποίηση στα ταραγμένα από διαμάχες Βαλκάνια. Η καγκελάριος θα επιδιώξει λοιπόν κατά την επίσκεψή της να συζητήσει μόνο εν συντομία για τα πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις – και θα περάσει γρήγορα στο επόμενο θέμα".
Μας έχουν καταλάβει όλοι. Και δεν θέλουν να έχουν ουσιαστικές σχέσεις μαζί μας, κουράστηκαν. Το παρακμιακό πολιτικό σύστημα της χώρας κατανίκησε κατά σειράν τους πολίτες (που τους καταψήφιζαν, αλλά όποιος και να έβγαινε ίδιος ήταν), τα μνημόνια (που δεν επέφεραν τίποτε απολύτως στην εθνική οικονομία και κοινωνία) και τους εταίρους (που μας πλήρωσαν, μας έμαθαν και δεν θέλουν να ασχοληθούν άλλο μαζί μας).
Στην Ελλάδα αυτό το πολιτικό σύστημα φαντάζει και είναι ανίκητο όσες καταστροφές και να επιφέρει κάθε φορά.