Σε όλα τα Υπουργεία το ίδιο χάος

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 20:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου πήγε μέρα μεσημέρι στο ΑΤΜ και σήκωσε 200 ευρώ. Αμέσως 2-3 άγνωστοι του επιτέθηκαν, τον έριξαν καταγής και τον χτυπούσαν χωρίς έλεος μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών που δεν τόλμησαν να επέμβουν.
Ο σοκαρισμένος καθηγητής όταν πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία για να ζητήσει προστασία και άμεση επέμβαση για την σε βάρος του ληστεία, άκουσε την εξής απάντηση: "Δεν μπορούμε να έρθουμε. Είσαστε μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο".
Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μια πλήρης ανικανότητα των κυβερνώντων να υπηρετήσουν τη χώρα και την κοινωνία. Αυτή η ανικανότητα είναι μόνιμη, διαρκής και επεκτείνεται σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.
Την βλέπουμε στην προστασία των ανθρώπων, στην Παιδεία, στην Υγεία, στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην έλλειψη σχεδίου, την βλέπουμε παντού.
Σε σχέση με την πρωτοφανή ανομία μάλιστα, αν είδε κάποιος την κυρία Παπακώστα, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, στην τηλεοπτική της συνέντευξη, για τα αδιανόητα περιστατικά μόνιμων ξυλοδαρμών αστυνομικών, χωρίς ποτέ να συλλαμβάνονται οι δράστες, ασφαλώς θα τρομοκρατήθηκε.
Η κυρία Παπακώστα δεν είχε ιδέα ούτε για το τι πρέπει να γίνει, ούτε για το πότε θα γίνει. Δεν είχε ιδέα τι να πει όχι τι να πράξει. Είναι βέβαιον ότι η κατάσταση δεν είναι στα χέρια της. Μπορεί να είναι στα χέρια του Θεού, ή έστω των κουκουλοφόρων, όχι όμως στα δικά της.
Αυτή όμως είναι η κατάσταση σε κάθε υπουργείο χωρίς καμία εξαίρεση. Κανένας υπουργός δεν έχει σχέδιο, υλοποιεί μόνο ευρωπαϊκά προγράμματα (με μεγάλες καθυστερήσεις...) και εκκρεμότητες ρουτίνας, δεν επιλύει, ούτε διορθώνει τίποτε. Δεν καινοτομεί πουθενά.
Βιώνουμε μια πραγματικότητα καθολικής ακυβερνησίας λοιπόν. Η χώρα βουλιάζει σταθερά σε ένα τέλμα. Απλώς η ανομία περιγράφεται στους δρόμους και την βλέπουμε, για αυτό και κατηγορούμε το Υπουργείο Προστασίας τους Πολίτη. Όμως σε ΟΛΑ τα υπουργεία κι ας μην φαίνεται, υπάρχει ακριβώς το ίδιο χάος.
(Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι το μόνο που παραπαίει και σε όλα τα άλλα επικρατεί η τελειότητα!)