Γινόμαστε συνεχώς φτωχότεροι αλλά ποιος νοιάζεται;

Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2018 20:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η εννιάχρονη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα δεν συνέτισε κανέναν. Πορευόμαστε λες και η καθολική αυτή κρίση είναι εικονική, αφορά κάποιους άλλους και δεν στοιχίζει σε κανέναν. Κι όμως τα αδιάσειστα στοιχεία της Eurostat δείχνουν τον κατήφορο ο ο οποίος μάλιστα θα συνεχιστεί.
Το 34,8% των Ελλήνων, δηλαδή πάνω από έναν στους τρεις, ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Μάλιστα, οι ειδικοί προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια, η φτώχεια στην Ελλάδα θα επεκταθεί, η αδυναμία κάλυψης υποχρεώσεων θα γιγαντωθεί, η όποια ανάπτυξη θα περιοριστεί, η χώρα κινδυνεύει με νέο οικονομικό εκτροχιασμό.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει τα αντίθετα: ότι έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, ότι έχει κάποιο σχέδιο για την ανάπτυξη και ότι βελτιώνεται το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.
Όλα αυτά είναι (νέα) ψέμματα. Η Ελλάδα συνεχίζει να βουλιάζει τόσο, ώστε να είναι σήμερα σε χειρότερη μοίρα από το 2010 όταν ξεκίνησαν τα υποτιθέμενα "καταστροφικά" μνημόνια.
Η χώρα είναι σε σταθερή ακυβερνησία. Παράλυτη, χωρίς πυξίδα, με ένα πολιτικό σύστημα που εξακολουθεί να ασχολείται με ένα κουτσομπολιό βρύσης (τι είπε, απάντησέ του, βγάλε μια ανακοίνωση, βάλτα στο διαδίκτυο και άλλα ανούσια και θλιβερά).
Η παραίτηση Κοτζιά για παράδειγμα δεν αλλάζει τη ζωή κανενός. Ενισχύει το κουτσομπολιό βρύσης, αφήνοντας την φτώχεια να εξαπλώνεται. Του χρόνου θα έχουμε ξεπεράσει τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία που είναι μόλις 1% και 2% πιο πάνω από εμάς. Τους φτάσαμε. Η πανίσχυρη Ελλάδα των Βαλκανίων γίνεται μόνιμος ουραγός. Πάει για την τελευταία θέση στην Ευρώπη (τώρα είναι τρίτη από το τέλος).