Πόσο φταίνε οι κομματικοί βολεμένοι;

Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2018 19:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το πόρισμα για την φωτιά στο Μάτι με τους 99 νεκρούς "καίει" την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με αυτό, η Πυροσβεστική δεν αξιολόγησε ποτέ την κατάσταση, καθυστέρησε να κινηθεί σωστά, έδωσε ανάποδες εντολές (π.χ. πήρε οχήματα από το Μάτι και τα έστειλε στην Κινέτα) κ.ο.κ.
Ωστόσο ένα σοβαρό θέμα είναι: Ποιους ακριβώς θα κατηγορήσει για παράβαση καθήκοντος το πόρισμα; Οι διοικούντες την Πυροσβεστική ανέλαβαν όχι γιατί ήσαν οι αξιότεροι, αλλά γιατί ήσαν καλοί κομματικοί. Το κόμμα επέλεξε τους πλέον "κολλητούς". Αυτοί με τη σειρά τους ανέλαβαν με άνωθεν εντολή φυσικά, να ξεχαρβαλώσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία παραγκωνίζοντας κάθε επίσης άξιο και βάζοντας σε κάθε χαμηλότερη διοικητική θέση δικούς τους.
Έτσι, με βάση το σκληρό κομματικό κράτος που ιδρύθηκε την δεκαετία του 80 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και όλα τα κόμματα απολαμβάνουν όταν κυβερνούν, οι άνθρωποι ανέλαβαν την Πυροσβεστική για να βολέψουν κόσμο, εν γνώση τους δε ότι ΔΙΑΒΡΩΝΟΥΝ την απόδοση και την λειτουργία της αφού περιθωριοποιούν τους περισσότερους.
Πώς να λειτουργήσει η Πυροσβεστική σε μια χώρα όπου λόγω του κομματικού κράτους δεν λειτουργεί τίποτε; Όπου απονευρώνονται οι λειτουργίες κάθε θεσμού γιατί οι μισοί που διορίστηκαν αλληλοϋπονομεύονται με τους άλλους μισούς που έχουν αδικηθεί;
Το πόρισμα μπορεί να πει βέβαια, ότι ακόμα και με χαριστική προαγωγή ο βολεμένος επικεφαλής κάθε φορέα, πρέπει να κάνει την δουλειά του σωστά. Με ποιους; Αυτούς που αδικεί; Που τους έχει στο περιθώριο; Που τους έχει σαν "λεπρούς" μέσα στην Υπηρεσία; Ποια σχέδια να υλοποιηθούν όταν οι περισσότεροι δεν έχουν καν ασχοληθεί;
Το πόρισμα θα κάψει κάποιους κομματικούς τελικά, όχι όμως τους πραγματικούς ενόχους που είναι κάθε φορά οι πολιτικοί, που τους βάζουν ακόμη και αν είναι ανάξιοι..

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα