Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Δράση επίδειξης λειτουργίας αργαλειού

Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 19:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ως τιμώμενο ίδρυμα για το 2019.

Το ΠΙΟΠ συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», διοργανώνει ποικίλες δράσεις στην Αθήνα και στο δίκτυο μουσείων του στην περιφέρεια.

Στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου  (ώρες 11:00-14:00) θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω δράση:
«Ο τελευταίος όρθιος αργαλειός της Λακωνίας». Επίδειξη της λειτουργίας του τελευταίου σε χρήση όρθιου αργαλειού της Λακωνίας από τη Γερακίτισσα υφάντρα Χρυσούλα Σταματοπούλου. Θα εκτίθενται και ορισμένες από τις δημιουργίες της, δείγματα της υφαντικής παράδοσης της Λακωνίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τη Δευτέρα 13 και το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα Μουσεία του ΠΙΟΠ θα είναι ελεύθερη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος