Ερωτήματα στον Τζ. Φιλιππάκο θέτει ο Ι. Αναϊπάκος

Σχετικά με την αποδέσμευση από το κυβερνητικό αξίωμα

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 17:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερωτήματα στον Τζ. Φιλιππάκο θέτει ο Ι. Αναϊπάκος

«Έχετε οριστικά αποδεσμευτεί από το κυβερνητικό σας αξίωμα του γ.γ. στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» είναι το βασικό ερώτημα που απευθύνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία με όραμα & προοπτική για τη Μάνη» και υποψήφιος δήμαρχος Αν. Μάνης Γιάννης Αναϊπάκος στον, επίσης, υποψήφιος δήμαρχο Τζανέτο Φιλιππάκο. Αναλυτικά, ο κ. Αναϊπάκος αναφέρει τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, στις  κατ’ ιδίαν συνομιλίες, αλλά και στα πλαίσια των προεκλογικών μου επαφών και ειδικότερα στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο συνδυασμός μας  για συνεργασία και συσπείρωση, όλο και περισσότεροι Δημότες ρωτούν εάν έχετε αποδεσμευθεί από τα κυβερνητικά σας καθήκοντα, καθότι το κόμμα σας οι ΑΝΕΛ έχουν αποχωρήσει από την Κυβέρνηση.

Δυστυχώς,  δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω και όπως αντιλαμβάνεσθε δεν είναι δική μου υποχρέωση.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οποιοσδήποτε υποψήφιος αποφασίζει να εκτεθεί προεκλογικά και να διεκδικήσει δημόσια θέση και αξίωμα, έχει ηθική υποχρέωση σύμφωνα με τον αξιακό κώδικα, να τοποθετείται και να δίνει διευκρινήσεις  με ειλικρίνεια, διαφάνεια και ευθύτητα, ειδικότερα  δε όταν αιωρούνται υπόνοιες, αμφιβολίες και ερωτηματικά για την θέση και την στάση του. Πόσο μάλιστα όταν τον βαρύνει και η Μανιάτικη καταγωγή του.

Σύμφωνα με τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις σας ,αλλά και των στελεχών σας,αναφέρετε ότι έχετε υποβάλλει την παραίτηση σας από το αξίωμα του Γ.Γ του Υπουργείου του Πολίτη στις 26-01-2019, προκειμένου να είστε υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου στον Δήμο Ανατ. Μάνης.
Επίσης είναι γνωστό ότι η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται με την έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ.  Έως τότε γνωρίζετε, ότι όλα είναι πιθανά να συμβούν και από μόνο η πρόθεση σας είναι ναι μεν σημαντική, αλλά σύμφωνα με την νομοθεσία , δεν επαρκεί για την οριστική αποδέσμευση σας .
Δικαιολογημένα λοιπόν και λόγω ελλιπούς εκ μέρους σας τεκμηρίωσης, υπάρχουν έντονες ανησυχίες από τους Δημότες περί του αντιθέτου. Ειδικότερα δε όταν είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Προς διελεύκανση κάθε αμφιβολίας, σας καλώ να δώσετε όλα εκείνα τα στοιχεία που διαθέτετε, ώστε να εξαφανισθεί κάθε ίχνος παραμικρής υπόνοιας  περί παραμονής σας στην Κυβέρνηση και στο αξίωμα σας.

Ειδικότερα τα ερωτήματα που πρέπει να διευκρινισθούν είναι:

1. Έχει εκδοθεί  το ΦΕΚ οριστικής αποδέσμευσης σας από την θέση του Γ.Γ. με ημερομηνία παραίτησης  την26-01-2019 που επικαλείσθε?

2. Ποιος είναι ο αντικαταστάτης σας, με ποιο ΦΕΚ ανέλαβε και πότε παραδώσατε επίσημα τα καθήκοντα σας?

3. Γιατί το Υπουργείο του Πολίτη στην επίσημη σελίδα του όπου αναγράφετε η πολιτική ηγεσία, δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην απαραίτητη διόρθωση?

Θέλω να πιστεύω ότι με την ειλικρίνεια και την ευθύτητα που σας διακρίνει θα δώσετε άμεσα στην δημοσιότητα όλα τα παραπάνω στοιχεία που διαθέτετε, προκειμένου να εξαφανιστεί και το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας περί του αντιθέτου στο πρόσωπο σας και να προχωρήσετε δυναμικά ως επικεφαλής του Ενωτικού Συνδυασμού σας ως υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Μάνης.

Με Εκτίμηση
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΙΠΑΚΟΣ»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα