Το «Μακεδονία ξακουστή» δόνησε την ατμόσφαιρα στην παρέλαση της Σπάρτης! (VIDEO)

Από Φιλαρμονική και πολίτες

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 16:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «Μακεδονία ξακουστή» δόνησε την ατμόσφαιρα στην παρέλαση της Σπάρτης! (VIDEO)

Τέσσερις φορές παιάνισε το «Μακεδονία ξακουστή» η Φιλαρμονική του Δ. Σπάρτης στη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου που διεξήχθη στη λακωνική πρωτεύουσα, ύστερα από πρόσταγμα της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, η οποία ως επικεφαλής της ΠΕ Λακωνίας είχε την εποπτεία και αρμοδιότητα των επετειακών εκδηλώσεων. Στο άκουσμα του πατριωτικού τραγουδιού, μερίδα του κοινού που παρακολούθησε την παρέλαση τραγούδησε τους πασίγνωστους στίχους και στη συνέχεια ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Η Δημοτική Φιλαρμονική Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σαράντου Κανελλάκου, συγκίνησε τον κόσμο και αφύπνισε πατριωτικά αισθήματα σε μια ημέρα σύμβολο και σταθμό για την ελληνική ιστορία και την ελευθερία των Ελλήνων.

Επίσης, μετά το τέλος της παρέλασης, ομάδα πολιτών επανέλαβε αυθόρμητα το «Μακεδονία ξακουστή» με το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό, ενώ ακούστηκαν και άλλα συνθήματα για τη Μακεδονία. Δυνάμεις της Αστυνομίας παρακολουθούσαν διακριτικά τα μηνύματα των πολιτών σε μια ειρηνική έκφραση διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό.

Πάντως, παρά την πεποίθηση, που καλλιεργείται μέσα από δημοσιεύματα και τα μέσα κοινωνική δικτύωσης, περί απαγόρευσης του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή», κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν ισχύει.

Παρακολουθήστε στα παρακάτω video πολίτες να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή» και άλλα συνθήματα για τη Μακεδονία

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα