«Πράσινο φως» για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις της Μάνης

Έγκριση από τον περιφερειάρχη Π. Τατούλη - Αναβάθμιση δημόσιων αστικών χώρων με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 14:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πράσινο φως» για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις της Μάνης

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατόπιν συνεργασίας που υπήρξε με τους Δήμους Ανατολικής & Δυτικής Μάνης, εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη, η Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) της Μάνης, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Όπως αναφέρει η Δημοτική Αρχή Αν. Μάνης και ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος, «η Μάνη αντιμετωπίζεται ως ενιαίος χώρος κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά, υπερβαίνοντας τη διοικητική της διαίρεση σε Ανατολική και Δυτική και με το σχεδιασμό αυτό εξασφαλίζεται ένα πρόγραμμα 12,1 εκατομμυρίων ευρώ που θα σηματοδοτήσει την προοπτική για μια νέα εποχή.

Με το πρόγραμμα αυτό και σε αγαστή συνεργασία με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Δυτικής Μάνης, εξασφαλίζουμε την αναβάθμιση των δημόσιων αστικών χώρων στη Μάνη. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται αφορούν προώθηση της επιχειρηματικότητας, ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, ενεργό κοινωνική ενσωμάτωση, στήριξη για τη φυσική, οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση υποβαθμισμένων κοινοτήτων, διαχείριση οικιακών απορριμμάτων, διαχείριση/επεξεργασία λυμάτων, διατήρηση –προστασία– προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και ενίσχυση της περιφερειακής κινητικότητας».

Η Δημοτική Αρχή Αν. Μάνης προσθέτει ότι «παραμένουμε συνεπείς στην ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες της Μάνης και με σκληρή δουλειά αξιοποιούμε συνεχώς νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της χώρας.

Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη και τους συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και των δυο Δήμων που συνέβαλλαν στην επιτυχή προετοιμασία της Στρατηγικής ΟΧΕ».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης δήλωσε τα εξής: «Αντιμετωπίσαμε τη Μάνη ως ενιαίο χώρο κοινωνικά, οικονομικά και πολιτισμικά, υπερβαίνοντας τη διοικητική της διαίρεση σε Ανατολική και Δυτική και με το σχεδιασμό μας εξασφαλίσαμε ένα πρόγραμμα 12,1 εκατομμυρίων ευρώ που θα σηματοδοτήσει την προοπτική της για τη νέα εποχή» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι «με το πρόγραμμα αυτό και σε αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές θα εξασφαλίσουμε την αναβάθμιση των δημόσιων αστικών χώρων σε μια ιδιαίτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Παραμένουμε συνεπείς στην ευθύνη μας απέναντι στους πολίτες της Μάνης και της Πελοποννήσου και με τη σκληρή δουλειά μας δημιουργούμε συνεχώς νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της χώρας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα