Η Λακωνία τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Σπάρτη

Πέμπτη, 21 Μάρτιος 2019 16:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Λακωνία τιμά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Με κάθε επισημότητα αναμένεται να τιμηθεί και φέτος στη Λακωνία, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα Σπάρτη και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως το Γύθειο, οι Μολάοι, η Σκάλα, η Νεάπολη, η Μονεμβασιά, το Γεράκι κ.α..

Ειδικότερα, στη Σπάρτη θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ιδιωτικού δικαίου και κατοικιών από τις 8 το πρωί της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση της πόλης και όλων των δημοσίων και ιδιωτικών καταστημάτων και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, καθώς και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 22/3
- Ομιλίες σε συγκεντρώσεις στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Ώρα 11.15: Προσκύνημα-κατάθεση στεφάνων από μαθητές σχολείων Α/θμιας, Β/θμιας Εκπ/σης, Πανεπιστήμιο Σπάρτης, ΤΕΙ Σπάρτης, Οδηγούς και Προσκόπους στο κενοτάφιο  του Λεωνίδα στις 22 Μαρτίου. Κατά το προσκύνημα θα παρευρίσκονται αντιπροσωπείες  αναπήρων και θυμάτων πολέμου και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και  Ανθυπασπιστών Ν. Λακωνίας.
Μπροστά στο κενοτάφιο θα βρίσκεται η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης και τιμητική φρουρά από προσκόπους.

Δευτέρα 25/3
- Ώρα 07.30: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και με θούρια και εμβατήρια από τη Δημοτική Φιλαρμονική που θα περάσει από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.
- Ώρα 08.00: Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης με φροντίδα του ΚΕΕΜ Σπάρτης.
- Ώρα 10.25: Τέλος προσέλευσης επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό.
- Ώρα 10.30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.
  Τη δοξολογία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των σχολείων που θα προσέλθουν με τις σημαίες και τα λάβαρα τους.
  Μετά το τέλος της δοξολογίας θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Νικόλαο Κουφό, διευθυντή του 3ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης.
- Ώρα 11.30: Μετάβαση αντιπροσωπειών σχολείων, οδηγών, προσκόπων και σωματείων με τις σημαίες και τα λάβαρα τους στο κενοτάφιο του Λεωνίδα και στρατιωτικού τμήματος για την απόδοση τιμών.
- Ώρα 11.40: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα.
- Ώρα 11.45: Επιμνημόσυνη δέηση. Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
- Ώρα 12.00: Έναρξη παρέλασης αναπήρων πολέμου, εθελοντριών αδελφών του Τμήματος Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Πανεπιστημίου Σπάρτης, Σχολής ΤΕΚ Σπάρτης, Λυκείου Ελληνίδων, Οδηγών, Προσκόπων, Μηχανοκίνητου Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, Τμημάτων Στρατού ΚΕΕΜ και της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης.
Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Λυκούργου και θα τερματίζει στην οδό Αγ. Νίκωνος
- Ώρα 13.00: Παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Μετά το τέλος της παρέλασης και των παραδοσιακών χορών, ο δήμαρχος Σπάρτης θα δώσει δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο για τις αρχές και το κοινό.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα