Ορειβατική εξόρμηση του ΕΟΣ Σπάρτης στον χιονισμένο Ταΰγετο!

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 18:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ορειβατική εξόρμηση του ΕΟΣ Σπάρτης στον χιονισμένο Ταΰγετο!

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο, στη διαδρομή Λακκώματα – Τσάρκος – Σπανακάκι (με επιστροφή από τα ίδια).

Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Β (μέτρια) ή Δ (δύσκολη) χρήση κραμπόν, πιολέ). Η διάρκεια πορείας ανέρχεται σε, περίπου, 7 ώρες. Oι αναγραφόμενες ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30΄ το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης για Αναβρυτή – Λακκώματα. Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στα Λακκώματα θα είναι δυνατή υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν χιόνια σε αυτό το υψόμετρο.

Απαραίτητα για τη συμμετοχή: Η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος εξοπλισμός και γνώσεις χειμερινού βουνού με δεδομένες τις πρόσφατες αλλά και πιθανές νέες χιονοπτώσεις (οπωσδήποτε αδιάβροχα ορειβατικά άρβυλα, γκέτες, κραμπόν, πιολέ).

Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα, για τη δική τους ασφάλεια, που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανάβασης ή για οποιοδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, καθώς επίσης να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν την ανάβαση αν οι καιρικές συνθήκες είναι αρνητικές.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές της εξόρμησης στο 6974 098419 (Κώστας Λαγανάς) και 6973 537944 (Σπύρος Λιναρδάκης), το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 14/12.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα