Πωλείται το περσινό ελαιόλαδο στη Λακωνία

Έως και 2,86 ευρώ το κιλό η τιμή διάθεσης - Deal για εξαγωγή στις ΗΠΑ έκλεισε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας

Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 07:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πωλείται το περσινό ελαιόλαδο στη Λακωνία

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της περσινής σοδειάς (2017-2018) καταφέρνουν να διαθέσουν την τρέχουσα περίοδο οι παραγωγοί της Λακωνίας.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας Λακωνίας, όπου έχει συγκροτηθεί ομάδα παραγωγών με 100 μέλη, έβγαλε σε δημοπρασία 65 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περσινής εσοδείας. Όπως ανέφερε στον «ΑγροΤύπο» ο γραμματέας της οργάνωσης, κ. Παναγιώτης Πουλάκος, «αποφασίσαμε να πουλήσουμε στην τιμή των 2,85 ευρώ το κιλό στην δημοπρασία της Δευτέρας. Έχουμε ακόμα 50 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περσινής εσοδείας». Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, ο συνεταιρισμός της Πετρίνας έκλεισε σημαντική συμφωνία για εξαγωγή τυποποιημένου -έξτρα παρθένου- ελαιολάδου (περυσινής εσοδείας), συνολικής ποσότητας 20 τόνων, στην αγορά των ΗΠΑ. Κατά τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Γ. Καπασούρη και τον γραμματέα, Π. Πουλάκο, η συμφωνία αναμένεται να αποφέρει στους συνεταιριστές, 3,50 ευρώ ανά κιλό ελαιολάδου.

Όπως γράφει ο «ΑγροΤύπος», πράξη πώλησης για περσινό ελαιόλαδο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και στο Δαφνί Δ. Ευρώτα, όπου διατέθηκε συνολική ποσότητα 28 τόνων έναντι  2,86 ευρώ το κιλό. Στις γειτονικές Κροκεές δημοπρατήθηκαν 100 τόνοι ελαιολάδου περσινής εσοδείας, όμως η τιμή των 2,86 ευρώ που έπεσε στο «τραπέζι» από τους αγοραστές δεν ικανοποίησε τους παραγωγούς.

Τέλος, σε χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με την περυσινή χρονιά, διαμορφώνονται οι τιμές παραγωγού για τα φρέσκα αγουρέλαια των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας. O τοπικός συνεταιρισμός έκλεισε συμφωνία με Ιταλό τυποποιητή στην τιμή των 4,30 ευρώ το κιλό.

Με πληφορίες από agronews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος