Μια διεξοδική περιήγηση στην επιστήμη των μαθηματικών στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης

Mayfair_Club
Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 13:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μια διεξοδική περιήγηση στην επιστήμη των μαθηματικών στο 1ο ΕΠΑΛ Σπάρτης

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, το έτος 2018 ανακηρύχτηκε ως «Έτος Μαθηματικών».

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τετάρτης 14/3 (ημέρα των γενεθλίων του Άλμπερτ Αϊνστάιν) πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στο αμφιθέατρο 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης με θέμα «Τα Μαθηματικά μία… παρεξηγημένη επιστήμη».

Ο εισηγητής κ. Παναγιώτης Κουντούρης, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης, αρχικά,  αναφέρθηκε στους στόχους της ανακήρυξης που είναι:
- Η προβολή και η  ανάδειξη της σημασίας των Μαθηματικών
- Ο ρόλος τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού
 - Η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τα μαθηματικά

Η παρουσίαση περιελάμβανε επίσης, γνωριμία με τους αριθμούς, διερεύνηση της σχέσης των μαθηματικών με τις επιστήμες, αναφορά σε Έλληνες μαθηματικούς, εφαρμογές μαθηματικών, μαθηματικά αστεία και ανέκδοτα.

Το βασικό συμπέρασμα της παρουσίασης ήταν ότι τα μαθηματικά δεν είναι ένα μάθημα που απευθύνεται σε «λίγους και έξυπνους», αλλά ένα  μάθημα απαραίτητο σε κάθε  άνθρωπο, όπως και η γλώσσα. «Ακόμη και άνθρωποι που δεν έχουν πάει ποτέ σχολείο χρησιμοποιούν καθημερινά στη ζωή  τους τα μαθηματικά» τόνισε ο κ. Κουντούρης.

Την εκπαιδευτική δράση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου και οι  μαθητές της  α’ τάξης.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Σπάρτης, κ. Δημήτρης Μαχαίρας, ευχαριστεί τον κ. Παναγιώτη Κουντούρη για «την άρτια παρουσίαση του θέματος».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος