Αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στα χέρια

Mayfair_Club
Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 20:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στα χέρια

«Ποιο από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου προσέχεις όταν τον συναντήσεις για πρώτη φορά;» Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε ότι μια από τις πιο συνήθεις απαντήσεις που δίνονται διαχρονικά σε αυτό το ερώτημα είναι τα χέρια. Για πολλούς, λοιπόν, τα χέρια καθρεφτίζουν την προσωπικότητά μας, τον βαθμό καθαριότητας που εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και για πολλούς ψυχολόγους, το πόσο συνεπείς και μεθοδικοί μπορούμε να γίνουμε. Όσο η θερμοκρασία πέφτει, θα έχετε παρατηρήσει ότι η επιδερμίδα των χεριών μας ξηραίνεται και αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα το δέρμα να σκάει. Ποια είναι η ιδανικότερη ρουτίνα περιποίησης των χεριών μας;

1 Πείτε «όχι» στο κλιματιστικό
Το ξηρό περιβάλλον είναι δεδομένο ότι αφυδατώνει τον οργανισμό μας. Αυτό συμβαίνει βέβαια και το καλοκαίρι, όταν μάλιστα ο κλιματισμός είναι πολύ πιο απαραίτητος, ωστόσο το καλοκαίρι εξαιτίας ακριβώς της υψηλής θερμοκρασίας αισθανόμαστε συχνότερα την ανάγκη να πιούμε νερό, κάτι που δεν συμβαίνει κατά τους χειμερινούς μήνες. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα ήταν πολύ πιο ευεργετικό εάν αποφεύγατε εντελώς τον κλιματισμό και χρησιμοποιούσατε σύγχρονους και πιο υγιεινούς τρόπους θέρμανσης.

2 Ενυδάτωση τώρα!
Θα σάς φανεί υπερβολικό και ίσως αχρείαστο! Κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε την ενυδατική σας. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντοτε μαζί σας μια μικρή... εκδοχή της ενυδατικής σας.

3 Αποφεύγετε τους στεγνωτήρες χεριών
Εννοείται ότι προστατεύουν το περιβάλλον, αφού η κατανάλωση χαρτιού στις τουαλέτες εστιατορίων, καφετεριών κ.λπ. τις περισσότερες φορές γίνεται ανεξέλεγκτα, ωστόσο είναι ένας από τους παράγοντες που συνεισφέρουν στην αφυδάτωση της επιδερμίδας, ιδιαίτερα εάν τούς χρησιμοποιείτε επί καθημερινής βάσης στη δουλειά σας. Προτιμήστε, λοιπόν, να στεγνώσετε τα χέρια σας με ένα μικρό κομμάτι χαρτιού κτυπώντας απαλά την επιδερμίδα των χεριών σας και στη συνέχεια εφαρμόστε την ενυδατική σας.

4 Η απολέπιση θα σάς σώσει!
Το έχουμε πει ξανά, η απολέπιση δεν είναι μόνο ένα βήμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς του προσώπου μας. Αντίθετα, μπορεί να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα ολόκληρου του σώματός μας. Μια-δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο θα σάς δώσουν τη λύση. Ακόμη και 4 φορές τη βδομάδαεάν εφαρμόσετε τη μάσκα απολέπισής σας τόσο στην παλάμη όσο και στο εξωτερικό μέρος των χεριών σας, θα χαρίσετε μαλακή και λαμπερή όψη στα χέρια σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος