Κομματικοί δήθεν "μεσάζοντες" παντού

Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018 21:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Την δεκαετία του 90, μεγάλος κρατικός Οργανισμός στο μέγεθος του ΟΤΕ, αποφάσισε διαφημιστική καμπάνια ύψους 400 εκατ. δραχμών για τις περιφερειακές εφημερίδες. Τότε, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ως δια μαγείας ιδρύθηκε μια εταιρεία η οποία εντός ολίγων ωρών ανέλαβε να διανείμει το πρόγραμμα.
Η αμοιβή της εταιρείας ήταν επιστροφές 40% που ζητούσε από κάθε εφημερίδα, δηλαδή στο σύνολο του ποσού θα εισέπραττε 160 εκατ. δραχμές μέσα σε λίγες εβδομάδες!
Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη: Το κομματικό αυτό μαγαζάκι, τελικά δεν πλήρωσε ούτε ένα τιμολόγιο (!) παρακρατώντας όλα τα χρήματα. Ο κρατικός Οργανισμός δήλωνε αθώος γιατί είχε καταβάλλει στην (κομματική) εταιρεία τα 400 εκατ. δραχμές, οι εφημερίδες πλήρωσαν από την τσέπη τους το ΦΠΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τιμωρήθηκε για την μεγάλη αυτή απάτη.
Τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Κομματικοί φίλοι με εισόδημα 5.000 ευρώ τον χρόνο, εμφανίζονται στην ΕΡΤ να προσφέρουν προγράμματα και να εισπράττουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από εταιρείες που τα διακινούν (κομματικός μεσάζοντας όπως η περίπτωση της δεκαετίας του 90).
Τίποτε δεν άλλαξε στην Ελλάδα. Η κλεπτοκρατία είναι ο κανόνας. Βολεύουν κολλητούς κατακλέβοντας το κράτος που υποτίθεται ότι ανήκει σε όλους μας. Το κάνουν με περισσή χυδαιότητα, με θράσος, μπροστά στα μάτια όλων, δεν έχουν καμία ηθική αναστολή. Άλλωστε ο χρόνος έχει αποδείξει ότι το να λεηλατείς το κράτος όταν κυβερνάς δεν στοιχίσει τίποτε στη χώρα. Η πορεία της συνεχίζεται κανονικά.
Σε σχέση τώρα με τους κυβερνητικούς μεσάζοντες τώρα, (αλήθεια ποιος είναι ο μεσάζοντας που έφερε το "Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι" στην ΕΡΤ με 1 εκατ. ευρώ;) να ξέρετε ότι τέτοιοι υπάρχουν παντού στον κρατικό μηχανισμό, όχι μόνο στην ΕΡΤ. Το πάρτι είναι με χιλιάδες προσκεκλημένους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα