Διαβρωμένος όλος ο κοινωνικός ιστός της χώρας

Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 20:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο αδιανόητος κρατισμός σταλινικού τύπου που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα δεν περιορίζεται μόνο στα κόμματα που κυβερνούν αλλά σε ολόκληρο το πλέγμα εξουσίας στη χώρα. Με τον όρο "παλιό πολιτικό σύστημα", εννοούμε και τη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία και τον Συνδικαλισμό και την πανεπιστημιακή κοινότητα και τους οικονομικούς φορείς κ.ο.κ.
Είναι αυτο το σύστημα που έχει εμποδίσει την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Δεν τους συμφέρει. Δεν αποκτήσαμε ιδιωτικά ΑΕΙ αν και ο Κώστας Καραμανλής πρότεινε την αλλαγή του σχετικού άρθρο, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προτείνει πολλές φορές, κ.ο.κ. Υπήρχε απέναντι ένα καθηγητικό και συνδικαλιστικό ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ κατεστημένο, που δεν ήθελε να χάσει τα δικά του οφέλη.
Είναι εξωφρενικό αλλά ακόμα και σήμερα, πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να ιδρύσουν σπουδαία παραρτήματά τους. Και Έλληνες θα μπορούσαν να ιδρύσουν παγκόσμιες εκπαιδευτικές μονάδες με βάση τον αρχαίο πολιτισμό μας, την φιλοσοφία και την γλώσσα μας. Υπάρχουν και ομογενείς που θέλουν την ίδρυση μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Σε μια τέτοια περίπτωση, η αύξηση του ΑΕΠ θα μπορούσε να είναι σημαντική, όπως έγινε –για παράδειγμα– στην Κύπρο.
Η κυβέρνηση δεν θέλει να δει τίποτε από όλα αυτά. Όχι μόνο γιατί είναι κρατιστές αλλά και γιατί δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν τα οργανωμένα συμφέροντα στον χώρο.
Δεν έχουμε μόνο αναξιόπιστα και επικίνδυνα κόμματα στην πολιτική ζωή του τόπου. Έχει διαβρωθεί το σύνολο του κοινωνικού ιστού στη χώρα σε όλες τις εκφάνσεις του. Και έτσι έχουμε πια μια εκπαίδευση η οποία μας παραδίδει παιδιά που δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν τα ελληνικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα