Μέσα από το μη δαπανηρό κράτος η σωτηρία της χώρας

Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 20:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η συνηθέστερη ερώτηση - διαπίστωση των επωνύμων της δημοσιογραφίας στα καθημερινά πανελ που διοργανώνουν είναι: «Και τι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κάνει μια επόμενη κυβέρνηση αφού οι δανειστές και εταίροι μας είναι αυτοί που επιβάλλουν τα πάντα».
(Πρόκειται για το απόλυτο ψεύδος. Εδώ και εννέα χρόνια η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ένα πολυσύνθετο δικό της σχέδιο ανάπτυξης αλλά καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε πέραν της διαχείρισης των μνημονίων. Ποτέ δεν υπήρξε σχέδιο παρά την επίμονη πίεση των δανειστών).
Αυτή η τραγική δήθεν διαπίστωση α) αποδεικνύει ότι η ελληνική δημοσιογραφία είναι σταθερά στον πάτο με πλήρη αδυναμία να συμβάλλει στην πραγματική ενημέρωση που τόσο έχουμε ανάγκη. Δεν έχουν ιδέα για την αλήθεια και δεν ξέρουν ούτε τι να ρωτήσουν και β) Οι πολιτικοί που ακούν αυτόν τον ανυπόστατο ισχυρισμό δεν έχουν και αυτοί τι να απαντήσουν... Για παράδειγμα η ΝΔ υποστηρίζει ότι με τα μέτρα που θα πάρει «θα πείσει τους δανειστές να της επιτρέψουν να μειώσουν φόρους και εισφορές».
Ποια είναι η ΜΙΑ και μόνη αλήθεια; Ότι αν μια κυβέρνηση αποφασίσει να μειώσει δραστικά το κράτος τότε θα υπάρξουν πολλά δισ. ευρώ πλεόνασμα ώστε να προχωρήσει σε δημόσιες επενδύσεις, μειώσεις φόρων, κοινωνική πολιτική σπουδαία ανάπτυξη.
Για να μειώσεις αυτό το εξωπραγματικά δαπανηρό κράτος δεν χρειάζονται απολύσεις. Χρειάζεται κλείσιμο 1300 φορέων που κανείς δεν ξέρει που είναι (υπάρχουν ακόμη οι φορείς των σεισμών της Καλαμάτας, ή της Θεσσαλονίκης Πολιτιστικής πρωτεύουσας).
Λουκέτο σε όλους τους φορείς που δημιουργήθηκαν χωρίς αντικείμενο αλλά για να προσληφθούν ψηφοφόροι. Κατάργηση όλων των μεσαίων δήθεν τμημάτων στην διοικητική διάρθρωση πάλι για προσλήψεις ημετέρων που όμως πρόσθεσαν και γραφειοκρατία.
Μετατάξεις όλων των αργόσχολων υπαλλήλων αυτών των φορέων σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους ώστε να είναι επιτέλους χρήσιμοι για την κοινωνία και την οικονομία.
Το κυριότερο: Ηλεκτρονική διαχείριση παντού στο Δημόσιο (δείτε το παράδειγμα της Εσθονίας και ακολουθήστε το κατά γράμμα) ώστε να μειωθούν δραστικά κόστη και εργατοώρες.
Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, το ΚΙΝΑΛ και η κυρία Γεννηματά, οφείλουν από τώρα να περιγράψουν ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ τα παραπάνω: Τι θα κλείσουν, τι θα αλλάξουν και πόσα δίσ, ευρώ θα γλυτώσουν από το σημερινό κράτος που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «θέλει κι άλλες προσλήψεις για να... λειτουργήσει!».
Αυτή είναι και η απάντηση στο δήθεν δημοσιογραφικό ερώτημα: Από ένα νέο μικρό ευέλικτο κράτος θα περισσέψουν τόσα, ώστε η χώρα έχοντας χρήματα θα σχεδιάσει το μέλλον της και θα ανασυνταχθεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα