Η αιωνιότητα των εχόντων εξουσία

Τετάρτη, 19 Σεπτέμβριος 2018 20:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η έρευνα είναι όντως συγκλονιστική: Τέσσερις στους πέντε ανθρώπους δεν θα ήθελαν να ζήσουν... αιωνίως ακόμη και αν η επιστήμη μπορούσε να τους χαρίσει την αθανασία! Όλοι θα ήθελαν να ζήσουν μερικές δεκαετίες παραπάνω με καλή φυσική κατάσταση αλλά δεν θα ήθελαν να ζουν για πάντα.
Το 80% των ανθρώπων δεν έχει τις ψυχικές αντοχές να παρακολουθεί τις εξελίξεις που πλέον γίνονται με δαιμονιώδεις ρυθμούς ενώ φαίνεται ότι κάθε άνθρωπος «κουράζεται» από την ματαιότητα του σύγχρονου κόσμου, την απληστία, την ανοησία.
Διαβάζοντας αυτή την πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο New Scientist, θυμήθηκα την περίπτωση ενός Αυστραλού 105 ετών ο οποίος ενώ ήταν απολύτως υγιής, εμφανίστηκε πριν λίγους μήνες στην Ελβετία και έκανε ευθανασία! Πιθανολογώ ότι η ζωή γι αυτόν δεν είχε πια κανένα απολύτως νόημα.
Στην έρευνα των Βρετανών επιστημόνων, το 21% δήλωσε πολύ πιθανό έως σίγουρο ότι θα αποδεχόταν την προσφορά της αθανασίας, ένα ακόμη 30% είπε ότι υπάρχει μια πιθανότητα να εξέταζε μια τέτοια δυνατότητα να ζήσει για πάντα, αλλά σχεδόν οι μισοί (44%) δήλωσαν ξεκάθαρα ότι «πρέπει να αποδεχθούμε τη φυσική διάρκεια της ζωής», συνεπώς προτιμούν να πεθάνουν.
Τα παραπάνω δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψιν από τους έχοντες την εξουσία εντός και εκτός συνόρων.
Αυτοί νομίζουν ότι ΄'ετσι κι αλλιώς θα ζήσουν αιωνίως, ότι - όπως έχει πει ο φιλόσοφος Οζ - «πάντα πεθαίνουν οι άλλοι» γι αυτό και αδιαφορούν και δεν οραματίζονται μια άλλη κοινωνία ασχολούμενοι μόνο με την δική τους... αιωνιότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα