Πορεύονται μόνο μιλώντας

Παρασκευή, 07 Σεπτέμβριος 2018 20:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το κοντράστ στο Μάτι. Ο πρωθυπουργός κάνει μια εμφάνιση περπατώντας ανάμεσα στα αποκαΐδια, αλλά οι δηλώσεις τους δεν έχουν καμία ουσία. "Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί", "θα έρχομαι εδώ κάθε μήνα" και άλλα αδιάφορα ήταν αυτά που έλεγε.
Την ίδια ώρα, οι πραγματικές ειδήσεις για το Μάτι βρίσκονται μακράν της πρωθυπουργικής βόλτας.
* Είχαμε μια ακόμη μήνυση συγγενών χαμένων ανθρώπων, κατά όλου του πολιτικού προσωπικού που είχε τις θέσεις ευθύνης. Οκτώ οικογένειες κατέθεσαν κοινή αγωγή και μήνυση.
* Οι κάτοικοι στο Μάτι με κοινό τους υπόμνημα, γνωστοποίησαν ότι "τίποτε δεν προχωρά από ότι έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση", απαριθμώντας μια - μια εξαγγελίες που είναι ακόμη εξαγγελίες.
* Έγινε μερικώς γνωστό, ότι τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι πληρώνουν τελικά ΕΝΦΙΑ! Για να γλυτώσουν τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να το σπίτι τους να έχει καεί ολοσχερώς. Όποιος σπίτι είναι μεν ακατοίκητο αλλά δεν έχει καταπέσει εντελώς, πληρώνει.
Αυτό το κοντράστ που σας περιγράφω στο Μάτι, δείχνει πως πορεύεται η χώρα εδώ και 3-4 χρόνια. Στα λόγια τα κάνουν όλα, έχουν σχέδια, μας οδηγούν σε μια Γη Επαγγελίας. Στην πράξη δεν ισχύει τίποτε απολύτως, οι πολίτες μάχονται εντελώς μόνοι τόσο που αναγκάζονται να στέλνουν εξώδικα στην κυβέρνηση (όπως οι 36 ψαράδες της Λέσβου για την τουρκική προκλητικότητα), να μηνύουν πολιτικούς ή να δημοσιοποιούν υπομνήματα αγωνίας.
Στα λόγια χαρές και πανηγύρια, στην πράξη αγωνία και θυμός. Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ αυτό τους καταστρέφει πολιτικά, αυτοί το συνεχίζουν. Δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο εκτός από το να ψεύδονται και να διευρύνουν το πελατειακό κράτος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα