Μας έμαθαν και οι Γερμανοί

Τρίτη, 17 Ιούλιος 2018 21:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Γιατί η Γερμανία "μπλόκαρε" την δόση των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα; Η μη αύξηση του ΦΠΑ σε 5 νησιά της χώρας για έξι μήνες, έχει ένα κόστος μόλις 28 εκατ. ευρώ, ποσό. Η απάντηση είναι απλή:
Η Γερμανία όντως δεν ενδιαφέρεται για τα ευτελές ποσό των 28 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει το μέτρο - εν μέσω θηριωδών πλεονασμάτων μάλιστα. Θέλει όμως να περάσει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί το ελληνικό κομματικό πελατειακό κράτος να αρχίσει εκ νέου σπατάλες και παροχές.
Γιατί; Γιατί οι Γερμανοί φοβούνται πως αν αφήσουν το πράγμα να ξεφύγει η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα μνημόνια κι άλλα δανεικά. Και δεν είναι διατεθειμένοι να τα (ξανα)δώσουν.
Χρονικά τα πράγματα έχουν ως εξής: Οι Γερμανοί, όπως και οι Ευρωπαίοι δεν γνώριζαν τι σημαίνει ελληνικό κομματικό κράτος. Υπέγραψαν το πρώτο μνημόνιο με τον Γ. Παπανδρέου νομίζοντας αφελώς ότι θα σεβαστεί τις υπογραφές του.
Ήταν μια οδυνηρή έκπληξη γι αυτούς να βλέπουν κάτι αδιανόητο για όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Να μην τηρούνται συμφωνηθέντα για τα οποία μάλιστα είχαν δώσει πάνω από 230 δισ. ευρώ δανεικά!
Με ένα μπαράζ σκληρών μέτρων αποφάσισαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα την ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Επέβαλλαν συνεχείς ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων και δόσεις για την οικονομική βοήθεια. Τηρείς ότι υπέγραψες; Πληρώθηκες.
Οκτώ χρόνια μετά, έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να φέρουν στην Ελλάδα την ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Και τι έκαναν; Πήραν την Δημόσια Περιουσία (72.000 ακίνητα) για 99 χρόνια, κάνουν οι ίδιοι τις κρατικές εισπράξεις, ελέγχουν τις Τράπεζες, νομοθετούν.
Τώρα μένει και το τελευταίο που θέλουν να επιβάλλουν: α) Να εφαρμόζονται ΟΛΑ τα μνημονιακά μέτρα με απόλυτο τρόπο και β) Και μια δαπάνη ακόμα και ενός ευρώ να πρέπει να εγκριθεί από τους ίδιους.
Θέλετε ω Έλληνες πολιτικοί να μοιράζετε χρήματα που δεν έχετε για ψηφοθηρικούς λόγους; Αν περισσεύουν κάντε το, συνεχίστε να καταστρέφετε την Ελλάδα δικός σας θέμα. Αν δεν περισσεύουν όμως δεν θα κάνετε ψηφοθηρία για να χρειαστείτε πάλι από εμάς νέα δανεικά.
Αυτό είπαν οι Γερμανοί με το stop στα ΦΠΑ των νησιών. Το ελεεινό πελατειακό κομματικό κράτος των πολιτικών δεν θα ξαναπληρωθεί με νέα δανεικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα