Δηλώσεις της ντροπής για το Μακεδονικό

Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2018 20:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Φανταστείτε τον Ερντογάν να δηλώνει στην Βουλή της χώρας του, ότι η Τουρκία αποχωρεί από την Κύπρο γιατί «η χώρα αυτή έχει το 82% του πληθυσμού της Έλληνες και δικαιούται να είναι ανεξάρτητο κράτος». Φανταστείτε επίσης ότι υπογράφει μια συμφωνία με την Κυπριακή κυβέρνηση για τμηματική αποχώρηση των στρατιωτών του.
Ξαφνικά ο Ερντογάν «πέφτει» και στην εξουσία έρχεται ένας άλλος Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος ΔΕΝ αναγνωρίζει αυτά που είπε και υπέγραψε ο Ερντογάν, όλα σταματούν. Όλα; Όχι όλα. Πλέον υπάρχει επίσημη τουρκική θέση, η οποία θα μνημονεύεται για πάντα σε κάθε διεθνή οργανισμό. Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα με την συμφωνία των Πρεσπών.
Το κράτος των Σκοπίων θα μνημονεύει εις το διηνεκές ότι η Ελλάδα αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα, μακεδονική εθνότητα και Βόρεια Μακεδονία. Δεν θα τα θυμίζει μόνο με βίντεο αλλά θα ανεμίζει και την γραπτή συμφωνία των Πρεσπών. Θα το κάνει ακόμα και αν ο Καμμένος ρίξει την κυβέρνηση (που ποτέ δεν θα την ρίξει) ή αν η ΝΔ δεν κυρώσει την συμφωνία όταν έλθει στην εξουσία.
Το κράτος των Σκοπίων έχει κερδίσει, υπάρχουν ήδη τετελεσμένα. Στην διεθνή σκηνή όταν μια χώρα υπογράφει μια συμφωνία, αυτή ΔΕΝ αναιρείται αλλά και αν δήθεν "αναιρεθεί" μονομερώς, θα λαμβάνεται υπόψιν σε όλους τους διεθνείς φορείς ώς ΜΟΝΙΜΗ ελληνική εθνική στάση.
Με βάση τα παραπάνω, είναι ύβρις κατά του κοινού νου κάθε Έλληνα ξεχωριστά, να ισχυρίζονται οι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ότι δεν ισχύει τίποτε από την συμφωνία των Πρεσπών, ή ότι πρέπει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές στη Βουλή για να ισχύσει και άλλα προσβλητικά.
Η υπόθεση του Μακεδονικού έχει πάρει την κατιούσα για την Ελλάδα και αυτό είναι οριστικό. Όλα τα άλλα είναι ευτελισμοί και εξευτελισμοί ενός πολιτικού συστήματος που μόνο έτσι λειτουργεί. Στον χυλό της μόνιμης όζουσας παρακμής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα