Όλη η Ελλάδα μια... Μάνδρα

Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 20:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αν διαβάσει κανείς την Έκθεση της Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης για τις ευθύνες του κράτους στη Μάνδρα Αττικής (24 νεκροί - οικονομική καταστροφή από πλημμύρες), τότε θα έχει την απόλυτη εικόνα για την Ελλάδα του πελατειακού - κομματικού κράτους που έχει αποβουλιάξει τα πάντα.
Όπως αναφέρει η κυρία Μαρία Παπασπύρου, καταλογίζονται ευθύνες:
- Στο Δασαρχείο Αιγάλεω που καθυστέρησε τρία χρόνια να απαντήσει για το δασικό ή μη χαρακτήρα τής περιοχής, ώστε να αρχίσουν έγκαιρα τα αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης για παραλείψεις που οδήγησαν στην έκδοση οικοδομικής άδειας για ανέγερση κτισμάτων (ακόμα και βιομηχανικού κτιρίου) εντός του ρέματος.
- Στην Πολεοδομία Ελευσίνας διότι δεν κατέγραψε ποτέ τα αυθαίρετα κτίσματα ενώ εξέδωσε νόμιμες άδειες για κατασκευή κτισμάτων ακόμα και μέσα στο ρέμα.
- Στους αιρετούς του Δήμου Μάνδρας για την ανέγερση αμαξοστάσιου και δημοτικού γηπέδου μέσα στην κοίτη του ρέματος.
- Σε ιδιώτες μηχανικούς που εν γνώση τους ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την κατασκευή των αυθαιρέτων κτισμάτων μέσα στο ρέμα.
Με λίγα λόγια μια απλή ΕΔΕ απέδειξε ότι στη Μάνδρα, όπως και σε όλη την Ελλάδα, κρατικές υπηρεσίες, Δήμοι και ιδιώτες σε αγαστή συνεννόηση, γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τους νόμους και παρανομούν χωρίς ποτέ να λογοδοτούν. Το κάνουν με τις ευλογίες και την παρότρυνση των πολιτικών οι οποίοι αν κάτι "στραβώσει" τους καλύπτουν ακόμη και νομοθετικά.
Διότι ναι, η κυρία Μαρία Παπσπύρου αποκαλύπτει την αλήθεια για την Μάνδρα αλλά δεν θα τιμωρηθεί κανείς, τίποτε δεν θα αλλάξει. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μέσα από ένα κράτος ανίκανο, επικίνδυνο, τεμπέλικο και ανεύθυνο. Όλη η Ελλάδα μια Μάνδρα. Αυτό είμαστε, χάρις στους πολιτικούς μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα