Τι θα αποφασίσει το... 20%;

Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2018 20:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι δυο πρώτες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το Μακεδονικό και την σικέ έξοδο από τα μνημόνια δείχνουν μια διεύρυνση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (12,5% η μία και 14,1% η άλλη), ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά τις δυνάμεις του.
Η αύξηση των ποσοστών της ΝΔ οφείλεται σε πολίτες που στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις δήλωναν αναποφάσιστοι και τώρα παίρνουν θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά ασήμαντες απώλειες. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Στην Ελλάδα υπάρχουν και στα δυο μεγάλα κόμματα (Δεξιά και Κεντροαριστερά) πολίτες - οπαδοί οι οποίοι ψηφίζουν ανεξάρτητα από το τι πράττει το κόμμα τους. Δεν ενδιαφέρονται για τα ψεύδη, την ανικανότητα, τα ξεπουλήματα, τις σκανδαλώδεις αποτυχίες. Οι πολίτες αυτοί ψηφίζουν τυφλά είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και ΠΑΣΟΚ) περιφρονώντας την όποια πραγματικότητα.
Οι πολίτες αυτοί έχουν αποδεχθεί το κομματικό - πελατειακό κράτος και θέλουν από τα κόμματα που υποστηρίζουν μερίδιο από το ρουσφετολόι. Είναι σε ένα κόμμα ώστε να έχουν πρόσβαση για δουλειές, για μεταθέσεις, για προσλήψεις.
Όσο ένα κόμμα είναι στην εξουσία έχει τέτοιους πολίτες - οπαδούς του βολέματος. Θυμηθείτε την ΔΗΜΑΡ και το ΛΑΟΣ.Όταν συγκυβερνούσαν είχαν ποσοστά από 5%-9% στις δημοσκοπήσεις αφού προσλάμβαναν ημέτερους είχαν μερίδιο σε δουλίτσες, μπορούσαν να υποσχεθούν.
Όταν αποχώρησαν από τις συγκυβερνήσεις και μάλιστα για σπουδαίουςλόγους (η ΔΗΜΑΡ έφυγε όταν ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ) στη συνέχεια χάθηκαν από το χάρτη. Αφού δεν ήσαν πια μέρος του πελατειακού - κομματικού κράτους δεν τους χρειαζόταν κανείς.
Μέσα σε αυτό το πολιτικά απαράδεκτο και απαξιωτικό περιβάλλον υπάρχει όμως ένα ποσοστό πολιτών γύρω στο 20% που είναι αδέσμευτο και μετακινείται πότε δεξιά πότε αριστερά. Είναι αυτό που καθορίζει τελικά ποιος θα κυβερνήσει. Μοιάζει λες και οι εκλογές γίνονται κάθε φορά μόνο και μόνο για να δούμε τι θα αποφασίσουν αυτοί.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα