Το κομματικό συμφέρον

Μόνο μια βαριά ελλειμματική Δημοκρατία θα απέκλειε με ιδιοτέλεια πάνω από το 10% των ψηφοφόρων της. Σήμερα πάνω από 600.000 Έλληνες εργάζονται σε χώρες της Ευρώπης έχοντας φύγει λόγω της κρίσης.
Ενώ τα ονόματά τους είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους, η κυβέρνηση δεν νομοθετεί ώστε να ψηφίζουν στα κατά τόπους ελληνικά προξενεία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι:
- Όλες οι χώρες της ΕΕ αλλά και του υπόλοιπου πολιτισμένου κόσμου δίνουν το δικαίωμα ψήφου στους πολίτες τους στο εξωτερικό, ακόμα και αυτών που βρίσκονται εκτάκτως για λίγες ημέρες, μακράν της πατρίδας.
- Η σχετική νομοθέτηση απαιτεί 200 ψήφους στη Βουλή που ήδη υπάρχουν, αφού ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και άλλα κόμματα συναινούν στο μέτρο.
- Ο χρόνος που απαιτείται για να οργανωθεί σωστά το θέμα είναι το πολύ τρεις μήνες, συνεπώς, δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι «δεν προλαβαίνουμε».
Η εκτίμηση είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να δώσει ψήφο στους εκτός Ελλάδος πολίτες της χώρας «γιατί λαμβάνει μικρά ποσοστά» δηλαδή καταψηφίζεται.
Δεν έχω ιδέα αν είναι έτσι. Εκείνο που ξεκάθαρα με τρομάζει είναι η ευκολία με την οποία έχουμε «Δημοκρατία αλά καρτ». Όποιος κυβερνά ορίζει προσχηματικά και τους (δικούς του) κανόνες, εξετάζοντας αυστηρά μόνο το στενό κομματικό συμφέρον και όχι το συμφέρον της χώρας που είναι να ΜΗΝ αποκόψουμε τη σχέση μας με το πιο ζωντανό κομμάτι πια του Ελληνισμού.
Η μη ψήφος των εκτός Ελλάδος Ελλήνων πολιτών, είναι ένα έγκλημα που το έκαναν οι προηγούμενοι σε αυτή τη χώρα ακριβώς για να αποκλείουν ψήφους που δεν ήξεραν που πάνε. (Τους δικούς τους τους έφερναν με τσάρτερ που ναύλωναν τα κόμματα από τις κρατικές επιδοτήσεις).
Τώρα το έγκλημα το συνεχίζουν οι σημερινοί που υποτίθεται ότι θα τα άλλαζαν όλα. Η Ελληνική Δημοκρατία πάντα υπό το κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος