Άνευ σημασίας τι θα πουν στο Νταβός...

Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 19:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τι ακριβώς θα συζητήσουν στο Νταβός οι υποτιθέμενοι ηγέτες του κόσμου; Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 70 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ .
Πάντως δεν πρόκειται να ασχοληθούν με την φοβερή διαπίστωση ότι ΟΚΤΩ άνθρωποι έχουν περισσότερα από τον μισό πληθυσμό της Γης, δηλαδή από 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπους.
Δεν πρόκειται να ασχοληθούν ούτε με το γεγονός ότι το 2017, το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη μοιράστηκε το 82% του παγκόσμιου πλούτου.
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ένα χρεοκοπημένο σύστημα διαχείρισης του παγκόσμιου πλούτου όπου κυριαρχούν η φοροδιαφυγή, η επιρροή των επιχειρήσεων και κυρίως των Τραπεζών στον πολιτικό κόσμο, ο εκφυλισμός και η σταδιακή έκπτωση των εργασιακών δικαιωμάτων και η καταστροφή της μεσαίας εισοδηματικής τάξης.
Τι θα συζητήσουν λοιπόν σήμεραστο Νταβός; «Ένα κοινό μέλλον σε έναν διαιρεμένο κόσμο» είναι το κεντρικό σύνθημα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντρι, ενώ η διοργάνωση θα κλείσει με την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπέρμαχο του προστατευτισμού και του δόγματος «Πρώτα η Αμερική».
(Πρόκειται για άμετρη ανοησία: Να είναι όλος ο πλανήτης η αυλή σου και να κερδίζεις από παντού και τι κάνεις; Να κλειδώνεσαι μέσα στο σπίτι και να λες "Πρώτα το σπίτι μου - Ελάτε να επενδύσετε εδώ έχω χαμηλό φορολογικό συντελεστή". Ούτε στην Ελλάδα).
Πέρα από την κενή σημασίας παρουσία Τραμπ, υπάρχει η υπερδανεισμένη Κίνα (μια φούσκα που όταν σκάσει θα σαρωθεί ο μισός πλανήτη) και η... υπερδανεισμένη Γη (άλλη φούσκα: Όλος ο πλανήτης χρωστά 233 τρισ. δολάρια, ποιος θα τα πληρώσει αυτά;)
Ο πλανήτης βρίσκεται σε μια ανεξέλεγκτη λειτουργία όπου, λες και υπάρχουναυτοματοποιημένοι πια τρόποι, ο παρασιστισμός και η απληστία κερδίζουν σε βάρος σχεδόν όλων. Τι να πουν οι ηγέτες στο Νταβός για όλα αυτά; Λες και μπορούν να κάνουν κάτι;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος